nieuws

Eerste Drentse Architectuurprijs DAC-pan 2007 uitgereikt

Geen categorie

De DAC-pan, een verwijzing naar het Drents Architectuur Centrum, werd dit jaar tijdens de Dag van de Architectuur voor het eerst uitgereikt. De vakprijs ging naar het ontwerp van Aequo architecturals voor het schuurhuis in Eelde.

Eerste Drentse Architectuurprijs DAC-pan 2007 uitgereikt

Het schuurhuis is volgens de vakjury “consequent en evenwichtig in alle mogelijke aspecten, zoals landschappelijke inpassing, ruimtelijke verhoudingen, kleur- en materiaalgebruik en detaillering”. Een eervolle vermelding ging naar de bioscoop Utopolis in Emmen. Hierin ziet de jury “een oorspronkelijk en overtuigend uitgewerkt voorbeeld van ‘architectuur van de snelweg.’”.

Het publiek oordeelde anders: zij kozen als winnaar de uitbreiding en verbouwing van het Scheper Ziekenhuis in Emmen, waarin staal en glas de boventoon voeren. De publieksstemmers waren vooral gecharmeerd van het lijnenspel dat als ‘speels en spannend’ wordt ervaren. Het woningbouwcomplex in de Krakeelwijk in Hoogeveen, een ontwerp van De Zwarte Hond, kreeg van het publiek een eervolle vermelding. 

Het architectuurcentrum heeft besloten de DAC-pan jaarlijks uit te reiken. De prijs staat voor het leven dat zich van gebouwen eigen maakt en voor het aspect van duurzaamheid, voor architectuur en ruimtelijke planning in Drenthe een belangwekkend gegeven. 

http://www.aequo.nl

www.drentsarchitectuurcentrum.nl

Reageer op dit artikel