nieuws

Ector Hoogstad ontwerpt nieuwbouw TU Eindhoven

Geen categorie

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een ontwerp van Joost Ector geselecteerd voor het eerste bouwproject van het masterplan Campus 2020. Zijn ontwerp werd gekozen uit veertig inzendingen. Ector is oud-student van de TU/e.

De architect van Ector Hoogstad Architecten ontwerpt het nieuwe gebouw voor de centrale studievoorzieningen en de faculteit Wiskunde en Informatica. Volgens een woordvoerder van de TU/e start de nieuwbouw, met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter, volgend jaar. In 2010 kan het gebouw worden betrokken.

Campus 2020
Het project Campus 2020 is tien jaar geleden opgesteld en gaat 195 miljoen euro kosten. Het omvat nieuwbouw en grootschalige renovatie van bestaande gebouwen op het TU/e-terrein van 67 hectare in het stadscentrum van Eindhoven. De TU/e telt negen faculteiten met ruim 7000 studenten en 2800 medewerkers. 

ANP

Reageer op dit artikel