nieuws

Droge voeten op Pier van de toekomst

Geen categorie

Een nieuwe Pier die op tientallen meters hoge palen boven de golven uittorent en daarmee immuun is voor de stijging van de zeespiegel.

Droge voeten op Pier van de toekomst

Dat idee van de Amsterdamse architect Daan Roggeveen is zaterdag in Scheveningen tot winnaar uitgeroepen van een prijsvraag onder het motto ‘De Pier van de toekomst’. 

Bijna honderd inzenders ontwierpen een nieuwe wandelpier die toeristisch Scheveningen weer wat van de oude glans terug moet geven. De plannen varieerden van een ruim twee kilometer lange ‘plezierpier’ – inclusief drijvend zwembad – tot een rood wit blauw zeepaviljoen dat zou moeten dienen als koninklijk paleis. 

Maar de jury schoof al die plannen opzij en koos unaniem voor het ‘monument tegen de klimaatverandering’, zoals Roggeveen zijn bijdrage omschrijft.

Na het in ontvangst nemen van zijn prijs, 1500 euro, bekende Roggeveen dat zijn idee nimmer de tekentafel zal ontstijgen. 

Zijn Pier hoeft wat hem betreft ook niet in beton en staal te worden vertaald. „Daar gaat het mij niet om. Dit is bedoeld als een krachtig statement tegen de klimaatverandering Dát wilde ik hiermee duidelijk maken.’’

 

Bron: AD

Foto: Frank Jansen

Reageer op dit artikel