nieuws

Balothra vervangt baviaan

Geen categorie

Het Dierenpark in Emmen gaat verhuizen. Om plannen voor de invulling van het terrein van 21 hectare dat vrij zal komen, te genereren, heeft de gemeente met behulp van een klankbordgroep en suggesties van bewoners 380 reacties verzameld. Deze zijn door burgemeester Bijl en wethouder Sleeking overhandigd aan Ashok Balothra van bureau KuiperCompagnons uit Rotterdam.

Donderdag 21 juni werd door Balothra een eerste analyse van de reacties gepresenteerd aan de klankbordgroep. Het meest genoemde idee is het realiseren van een stadspark of cultureel park. Verder werden suggesties gedaan die minder populair waren, zoals het treinstation te verplaatsen, een theater te bouwen en om het gebied geschikt te maken voor woningbouw of parkeren. 

Voor de onderdelen die niet mogen ontbreken in een eventueel park, werden ook suggesties gedaan. Zo blijkt dat de inwoners zitten te springen om een ‘rustpunt’ in het centrum. Daarnaast worden onder andere waterpartijen, een horecagelegenheid, een kinderboerderij, een ruimte voor openluchtconcerten en een speelweide wenselijk geacht.

Balothra neemt de reacties en ideeen mee bij het maken van een visie voor het gebied. In oktober moet een definitieve structuurvisie klaar zijn. Als het Dierenpark is verhuisd, start de fase om met verschillende marktpartijen concrete plannen te ontwikkelen voor het gebied. 

Reageer op dit artikel