nieuws

Winnaars Nationale Renovatie Prijs 2007

Geen categorie

Gisteren zijn de winnaars bekend gemaakt van de Nationale Renovatie Prijs 2007, tijdens de opening van de Vakbeurs Renovatie en Onderhoud in de Brabanthallen in Den Bosch.

Winnaars Nationale Renovatie Prijs 2007

In de categorie Woningbouw Renovatie is De Leeuw van Vlaanderen in Amsterdam de winnaar. De renovatie vormt een mooi en zeer zichtbaar voorbeeld van een succesvolle transformatie. In de categorie Woningbouw Herbestemming heeft de jury de prijs toegekend aan De Grote Enk in Arnhem. Een beeldbepalend monumentaal gebouw dat tot het karakteristieke lokale erfgoed behoort en is getransformeerd in een fraai woongebouw met aantrekkelijke woningen. In de categorie Utiliteitsbouw heeft de jury De Meerpaal in Dronten aangewezen als winnaar. De jury vindt vooral de respectvolle ’reparatie’-benadering, waarmee dit jonge architectuurmonument eindelijk is gevitaliseerd, prijzenswaardig. 

De Innovatieprijs 2007 werd uitgereikt aan het projectteam van het Kantoor Wereld Natuur Fonds te Zeist. Dit project laat zien dat ook bij renovatie unieke technische prestaties op het gebied van duurzaamheid geleverd kunnen worden. 

De Nationale Renovatie Prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de meest succesvolle renovatieprojecten van de voorgaande periode. Het doel van de prijs is om de renovatiesector breed te stimuleren en de kwaliteit van renovatieprojecten op een nog hoger peil te brengen. Bovendien wil de prijs renovatie onder de aandacht brengen van een breed publiek. 

Reageer op dit artikel