nieuws

Wie maakt de nieuwe Pier van Scheveningen?

Geen categorie

De Gemeente Den Haag heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de toekomstige Pier van Scheveningen. Deelnemers kunnen een nieuw ontwerp of een nieuwe invulling voor De Pier bedenken. Het winnende idee wordt mogelijk meegenomen in de toekomstplannen voor de trekpleister van Scheveningen.

De Pier, rond 1900 in samenhang met het Kurhaus is ontworpen, is een van de trekpleisters van Scheveningen. In de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Duitsers het paviljoen als opslag en sloopten het daarna. In de jaren vijftig van de vorige eeuw is De Pier opnieuw opgebouwd. Een hotelketen kocht De Pier in 1991 voor een symbolisch bedrag van een gulden over. 

Inzenden kan door iedereen tot 13 juni 2007, de prijsuitreiking is op 23 juni 2007, de Dag van de Architectuur. De winnaar krijgt een geldbedrag van 1500 euro. Daarbij mag de winnaar 5000 doneren aan een goed doel. 

Voor meer informatie en wijze van inzenden: www.dvda-denhaag.nl

Reageer op dit artikel