nieuws

‘Verwoeste Stad’ terug in Rotterdam

Geen categorie

Rotterdam krijgt maandag 14 mei, de dag waarop het grote bombardement op de stad wordt herdacht, officieel het beeld Verwoeste Stad van Ossip Zadkine weer terug. Het monument is gerestaureerd en wordt maandagmiddag op Plein 1940 aan het publiek gepresenteerd.

‘Verwoeste Stad’ terug in Rotterdam

Alle basisscholen in Rotterdam en enkele daarbuiten ontvangen een dezer dagen een fotoboek over het bombardement. In ‘Rotterdam 1907-2007 brandgrens binnenstad’ is met historische en nieuwe foto’s van plekken langs de zogenaamde brandgrens een route in beeld gebracht, die het gebied markeert dat tijdens het bombardement werd verwoest.

Het boekje, dat ook in de winkels komt te liggen, kan volgens de uitgever worden gebruikt bij lessen en projecten over de Tweede Wereldoorlog. De nieuwe foto’s zijn gemaakt door fotograaf Roel Rozenburg (NRC Handelsblad). Het voorwoord is van schrijver/dichter Rien Vroegindewij.

Maandag 14 mei maakt de gemeente Rotterdam bekend welke kunstenaar het ontwerp mag leveren voor een werk waarmee de brandgrens zichtbaar wordt gemaakt. Vier kunstenaars zijn voor de opdracht in de race.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel