nieuws

Traag licht

Geen categorie

Onlangs is het Internationaal Monument voor de Slachtoffers van Chemische Wapens in Den Haag onthuld. Het monument, naar een ontwerp van kunstenaar Voebe de Gruyter, is gemaakt ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons).

Traag licht

Het ontwerp maakt deel uit  van het plan van DS Landschapsarchitecten voor de openbare ruimte in The Hague World Forum; het gebied dat ligt tussen het huidige Joegoslavië Tribunaal, het Congresgebouw en het Gemeentemuseum. Het monument is gesitueerd achter het gebouw van de OPCW en is ontworpen als een ‘plek’ in plaats van een ‘object’. Het werk ‘Three growing trees’ bestaat uit een cirkel met een diameter van 25 meter, waarbinnen drie groeiende bomen, een levende, een zonnecellenboom en een virtuele boom, met elkaar zijn verbonden. Een tekst in zeven talen in het plaveisel completeert het monument. 

Op woensdag 23 mei zal De Gruyter in (locatie Hogewal 1-9) Den Haag een toelichting geven op het   kunstwerk. Onder de titel ‘Traag Licht’ organiseert Stroom een avond over beeldende kunst, filosofie en wetenschap, waarbij de kunstenaar tevens in gesprek treedt met journalist/filosofe Anna Luyten, filosoof Rob van Gerwen en lichtwetenschapper Kobus Kuipers.

Reserveren via:  info@stroom.nl, 070-3658985 of www.stroom.nl

http://www.thismeldingtree.org

www.stroom.nl

http://www.voebedegruyter.be

http://www.stroom.nl/nl/kor/project.php?pr_id=2842150

Reageer op dit artikel