nieuws

Techniek – Tijdelijk met duurzame uitstraling

Geen categorie

De General bouwmethode is een nieuwe flexibele oplossing voor tijdelijke huisvesting voor onderwijsgebouwen, kantoren en kinderdagverblijven.

Techniek – Tijdelijk met duurzame uitstraling

Wagenbouw Accommodaties ontwikkelde de tijdelijke huisvesting waarin verschillende innovaties zijn toegepast. De buitenwand van de General bouwmethode maakt het mogelijk om eenvoudig, met minimale overlast voor de gebruikers, gebouwen uit te breiden. De buitenwand bestaat uit segmenten die eenvoudig inwisselbaar zijn voor een ander segment. Verder zijn de buitenwanden losgekoppeld van de binnenwanden, waardoor gebruikers geen overlast ondervinden van een aanpassing. Bij het stapelen wordt de bouwmethode standaard geleverd met een vloer op basis van voorgespannen beton, die trillingsarm is. De modules hebben een constructieve binnenhoogte van 2900 mm. Standaard wordt een verlaagd systeemplafond op 2700 mm aangebracht dat is voorzien van inbouwarmaturen in alle kamers en in alle gangen en ruimte biedt om installaties weg te werken. Daarnaast heeft het plafond goede geluidsabsorberende eigenschappen. Het is tevens eenvoudig om, zonder schade en zichtbare bevestigingen, extra verlichting of installaties in het plafond aan te brengen. De modules zijn voorbereid op elektrische en op centrale verwarming. In beide gevallen zijn de leidingen weggewerkt in de wand en het plafond. De tussengangen worden uitgevoerd in units met een afmeting van 150/130 cm. De General bouwmethode heeft donkerblauw en grijze gevels met optioneel geïntegreerde zonwering. 

De Rijksgebouwendienst heeft voor Rijkswaterstaat in Delft als één van de eerste organisaties gebruik gemaakt van deze General bouwmethode. Het gebouw is in april opgeleverd en gaat minimaal vijf jaar dienst doen als kantoor. 

www.wagenbouw.nl

Reageer op dit artikel