nieuws

Techniek – Meer opties bij verlichting van hoge ruimtes

Geen categorie

Het ETAP E5-gamma is met name geschikt voor de verlichting van hoge ruimtes zoals werkplaatsen, magazijnen en supermarkten.

Naast de bestaande breed- en diepstralende reflectoren introduceert ETAP nu vier nieuwe E5-reflectortypes, waardoor de verlichting beter afgestemd kan worden op de specifieke behoefte van iedere ruimte. Voor zware industrieën waar de verlichting onderhevig is aan extra stof, ontwikkelde ETAP de E52-versie. De uplightsleuf zit hier precies in het midden boven de reflector. 
Dit zorgt voor gerichte luchtcirculatie die storende stofafzetting op de lamp voorkomt. Als armaturen niet boven de werkplek gemonteerd kunnen worden of als er grote verticale vlakken verlicht moeten worden, dan wordt het licht via de schuinstralende E56-reflectoren naar de zijkanten geleid. Deze reflectoren uit hoogreflectiealuminium hebben rendementen tot 87 procent. Het hamerslagmateriaal voorkomt bruuske overgangen in luminantie. Voor meer afscherming in langsrichting combineert de E562 een schuinstralende lichtverdeling met een langsafscherming van 60 procent door middel van witte dwarsschotjes. 
De E586 is uitgerust met een equilum reflector. Deze biedt een goede combinatie van lichtverdeling (breedstralend), afscherming (65°) en een rendement van 96 procent. De luminantiebeheersing zonder piekwaarden zorgt voor een optimaal verlichtingscomfort zonder verblinding.

www.etaplighting.com 

Reageer op dit artikel