nieuws

Stemmen op ‘Huis van de Bevolking’

Geen categorie

In de Europese aanbesteding voor ontwerp en bouw van het multifunctionele gemeentehuis van Coevorden zijn in de laatste fase nog drie combinaties over.

Stemmen op ‘Huis van de Bevolking’

De drie architecten en bouwers die hun ontwerpen voor het ‘Huis van de Bevolking’ presenteren zijn: Architectenbureau Rau / Strukton Bouw en Vastgoed; Architectenbureau Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen (LKSVDD) / Trebbe, Bouw Oost en Noord en Architectenbureau De Zwarte Hond / VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Noordoost.

Iedere inwoner van de gemeente Coevorden van 18 jaar of ouder kan zijn of haar voorkeur kenbaar maken door een stem uit te brengen op zijn of haar favoriete ontwerp. Vanaf 9 mei tot en met woensdag 23 mei zijn de ontwerpen te bekijken in het Informatiecentrum ‘Coevorden Beweegt’ aan de Markt. Tegelijkertijd spreken ook de gemeenteraad, de Klankbordgroep Centrum en de ambtenaren van de gemeente hun voorkeur uit. De voorkeur van de inwoners wordt op 31 mei ’s avonds op de Markt bekendgemaakt. Het college van B en W weegt alle adviezen en maakt uiteindelijk begin juni het winnende ontwerp bekend.

Aan de Markt, in het stadshart van Coevorden, verrijst de komende jaren een nieuw gebouw met daarin het gemeentehuis, een grand café, een klein theater en misschien ook het centrum voor de kunsten CQ. Dit ‘Huis van de bevolking’ komt op de plek waar nu nog het Informatiecentrum ‘Coevorden Beweegt’ staat. Naar verwachting is het gebouw in augustus 2009 klaar.

Alle informatie over de ontwerpen is vanaf 10 mei ook te zien op het internetportal www.coevorden.nl

 

Reageer op dit artikel