nieuws

Project plan – School zoekt uitbreiding onder de grond

Geen categorie

Na een verwoestende brand in de rieten kap in 2005 wordt de Witte School in Arnhem opnieuw gebouwd. Daarnaast wordt er een uitbreiding gebouwd van 1000 vierkante meter. Jonkman en Klinkhamer Architecten willen deze uitbreiding onder de oorspronkelijke school aanbrengen.

Project plan – School zoekt uitbreiding onder de grond

Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van het hoogteverschil op het terrein, zodat van de voorkant alleen de oude school is te zien. De nieuwe onderbouw gaat dienst doen als kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. De verdieping onder het maaiveld heeft een gevelwand die bestaat uit glas en schuifpuien die uitkomen op het schoolplein. Tussen de twee vleugels komt de centrale hal met een podium en een tribunetrap.

Ook de binnenkant wordt volledig anders ingericht. In de lokalen komen schuifdeuren, die toegang gaan bieden aan ‘schakelplekken’ in de gangen, een soort flexwerkplekken voor leerlingen. De entree van de school komt aan de achterkant, dit vanwege de verkeerssituatie. In het hooggelegen middendeel waar de oude entree was, wordt een huurwoning gebouwd, ten behoeve van de sociale controle op de plek.De bouw begint in augustus, na een jaar moet de school klaar zijn voor het schooljaar 2008-2009.

Reageer op dit artikel