nieuws

Project – Boulevard en Strandeiland stap verder

Geen categorie

Voor de nieuwe Boulevard en het Strandeiland dat voor de kust van Harderwijk wordt aangelegd is een programma van eisen vastgesteld.

De gemeente is bezig om samen met het consortium Johan Matser Projectontwikkeling/TBI Bouw/Boskalis, dat dit deel van het Waterfront ontwikkelt, geschikte architecten te vinden. De uitvoering wordt in 2008 verwacht.

Met de aanleg van een Strandeiland van twee hectare krijgt Harderwijk zijn openbare stadsstrand terug. Om de blik op het water vanaf de kust niet te belemmeren komt er geen bebouwing, op enkele paviljoenachtige gebouwtjes na, zoals een horecapaviljoen van maximaal twee lagen en een gebouwtje met scheepshelling voor de bruine vloot.

Het Strandeiland, waarvan de exacte vorm overigens nog niet vast ligt, wordt voor de rest ingericht als een (open) park met gras en bomen. Het wordt door middel van een houten brug verbonden met de Promenade, waarbij passanten uitzicht hebben op de Vischpoort. Op het Strandeiland kan straks worden gesport en ook biedt het ruimte aan activiteiten als een poppenkastfestival en een waterspeeltuin.

De Boulevard wordt herschapen in een gebied waar het aangenaam toeven is met een op passanten gerichte binnenhaven tegenover de oude stadsmuur, terwijl kleine winkels straks de ingang naar het Dolfinarium markeren en daarbij tevens het zicht onttrekken aan de parkeergarages. De 50 bovengrondse parkeerplaaten voor kort parkeren moeten goed worden ingepast. Auto’s zijn er straks van ondergeschikt belang, terwijl het Strandeiland met uitzondering van bevoorradingsverkeer helemaal autovrij wordt.

Langs de kustlijn komt de promenade, die de verschillende deelgebieden langs het water verbindt met een verscheidenheid aan cultuur, watersport en horecafuncties.

Bron: De Stentor

Reageer op dit artikel