nieuws

Prinselijke belangstelling voor ruimtelijke ordening en verrommeling

Geen categorie

Tijdens een werkbezoek aan het gebied tussen Rotterdam, Den Haag en Bleiswijk heeft Prins Willem-Alexander zich gisteren verdiept in de verrommeling van ons landschap. Dit bezoek is er één uit een reeks die het Ministerie van VROM voor de Prins organiseert. Het bezoek van de Prins ging van start in het KLM Jet Centre op Rotterdam Airport met een gesprek over het Programma ‘Mooi Nederland’ met ambtenaren van het ministerie van VROM. Met dit programma wil VROM de verrommeling van Nederland tegengaan.

Prinselijke belangstelling voor ruimtelijke ordening en verrommeling

Aansluitend maakte de Prins een fietstocht door het gebied ten noorden van Rotterdam. De afgelopen jaren hebben hier grote ruimtelijke ingrepen plaatsgevonden voor wonen (VINEX-locaties Pijnacker-Nootdorp, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek), werken (bedrijventerrein Oudeland en greenport Oostland) en infrastructuur (Hogesnelheidslijn). 

Het bezoek eindigde met een gesprek met mensen die zich op persoonlijke titel of namens een organisatie hebben geroerd in het publieke debat over de verrommeling van het Nederlandse landschap. Daarbij kwamen onder meer aan de orde het Deltaplan voor het Landschap, een plan van 34 organisaties op het gebied van natuur, landbouw, projectontwikkeling en landschap, en Laten we Nederland Mooier Maken, een publicatie van een werkgroep van 15 ondernemers uit verschillende disciplines in de vastgoedsector. Daarbij zijn ook de mogelijkheden besproken die de verschillende overheden hebben om het proces te beïnvloeden. 

Reageer op dit artikel