nieuws

Primeur in Dronten

Geen categorie

Donderdag 10 mei wordt in Dronten de grootste koolstof brugoverspanning ter wereld geplaatst bij het Beursplein in Dronten, het sluitstuk tussen de nieuwe woonwijk De Gilden en en wijk De Munten. Na plaatsing wordt de brug direct in gebruik genomen.

Met een vrije overspanning van 24,5 meter vormt de brug volgens zijn bouwer en producent FiberCore Europe en Haasnoot Bruggen het bewijs dat met composiet iedere denkbare vorm is te produceren. Daarbij is het materiaal, dankzij het seriematig vervaardigen, wat kosten betreft een concurrent van de traditionele bouwmaterialen. Composiet behoeft geen onderhoud, heeft een lange levensduur en is duurzaam. 

TNO industrie gaat vanuit het centrum het gedrag van de overspanning nauwlettend in de gaten houden. De brug zal naar verwachting normstellend zijn voor alle composietbruggen die vanaf nu zullen worden geproduceerd. 

Reageer op dit artikel