nieuws

Personalia – Francine Houben ontvangt twee Honorary Fellowships

Geen categorie

Tijdens het jaarlijkse congres van het American Institute of Architects in San Antonio, Texas heeft Francine Houben het Honorary Fellowship ontvangen.

 De AIA reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan een buitenlandse architect die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de internationale architectuur en de maatschappij. Jaap Bakema, Aldo van Eyck, Herman Hertzberger en Rem Koolhaas gingen haar voor. Het AIA viert dit jaar haar 150-jarige bestaan.

In Toronto kreeg Houben het Honorary Fellowship van de Royal Architecture Institute of Canada. Zij wordt beschouwd als een van Europa’s meest actieve architecten die met haar bureau Mecanoo in 25 jaar een hoogwaardig en uitgebreid oeuvre heeft opgebouwd. Daarnaast was zij directeur/curator van de succesvolle Eerste Architectuur Biënnale Rotterdam in 2003. Houben is de eerste Nederlandse architect die het Honorary Fellowship van het RAIC krijgt uitgereikt.

www.mecanoo.nl

Reageer op dit artikel