nieuws

Oplevering – Virtueel sprookje

Geen categorie

Het trottoir van het nieuwe gebouw van het Forum Hart van Noord in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is opgesierd met een bijzonder kunstwerk. In opdracht van de gemeente Utrecht ontwierp Arno Coenen ‘Virtual Fairytale 2.0’, een mozaïek van gekleurde betontegels dat over de gehele breedte bij de hoofdingang is aangebracht.

Oplevering – Virtueel sprookje

Het Hart van Noord is een nieuw complex dat bestaat uit drie basisscholen, een kinderopvang, een instelling voor dienstverlening, een sportaccommodatie van de gemeente Utrecht en appartementen. In het kunstwerk zijn de wensen van de gebruikers meegenomen en het sluit aan bij de belevingswereld van kinderen; zo zijn er in het mozaïek hedendaagse sprookjesfiguren afkomstig uit computergames verwerkt.

Het kunstwerk ‘Virtual Fairytale 2.0’ sluit aan bij een traditie van Utrechtse pleinen die door kunstenaars worden ontworpen. Coenen studeerde in de jaren negentig mediakunst en Computer Graphics aan de Minerva Academie in Groningen. Sindsdien werkt hij aan een indrukwekkende hoeveelheid projecten; videoclips, sculpturen, radioprogramma’s, billboards, mozaïeken, glas-in-loodramen en trad hij op als vj. In zijn werk figureren beelden uit de massamedia; computergames, vechtsport en reclame. Met zijn populaire beeldtaal onderzoekt, bekritiseert en actualiseert Coenen de westerse iconografie.

www.utrecht.nl

Reageer op dit artikel