nieuws

Oplevering – Groene aankleding Houtmanstraat

Geen categorie

Begin deze week is de nieuwe openbare ruimte rondom het Rijksmonument Houtman/Plancius (1856) in de Planciusbuurt in Amsterdam feestelijk opgeleverd. Tijdens de renovatie van het complex liet Ymere een groenplan ontwerpen voor de Houtmanstraat en omgeving.

Het complex geldt als een belangrijk voorbeeld van de negentiende-eeuwse volkshuisvesting en was oorspronkelijk gelegen aan de “De wandeling’, een groen parkje aan de Singelgracht. Net als het gebouw was ook het groen toe aan een opknapbeurt. Stadsdeel Centrum, bureau Monumenten en Archeologie en Ymere wilden het groene karakter van de buurt behouden. Landschapsarchitenbureau Paul van Beek maakte in goed overleg met de bewoners een groenontwerp. Het stadsdeel droeg zorg voor de uitvoering van het plan. Het resultaat is een groene ‘binnenhof’ waar bewoners buiten kunnen zitten en kinderen vrij kunnen spelen

De beplantingskeuze is rijk en gevarieerd. Gekozen is voor verschillende soorten bomen, groot, klein en jong en oud met variatie in blad, herfstkleur en bloeiwijze. 

www.ymere.nl

Reageer op dit artikel