nieuws

Opening nieuwe vleugel HAN

Geen categorie

Vandaag opent burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen een van de grootste onderwijsgebouwen in de stad. Het ontwerp voor de nieuwe Zuid-Oostvleugel van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is afkomstig van LIAG architekten en bouwadviseurs uit Den Haag. De school biedt plaats aan zo’n tienduizend studenten.

Opening nieuwe vleugel HAN

LIAG is eveneens de ontwerpers van het masterplan voor de nieuwe campus van de HAN waarin was vastgesteld de Zuid Oost vleugel te spiegelen aan de Zuid West vleugel. Op de identieke straatgevel na is de nieuwe vleugel een ontwerp geworden waarmee dit gedeelte zich onderscheidt van de andere vleugels van de HAN.

Een langwerpig smal atrium over drie lagen is het verbindend element van de vleugel waarop alle ruimtes uit komen. Hierin bevinden zich ook de lift en de roltrappen. Tijdens de bouw is besloten nog twee extra lagen te bouwen op het achterdeel, omdat toen al bleek dat er behoefte was aan meer ruimte. De nieuwbouw herbergt veel verschillende lesruimtes, zoals drama-, muziek-, gym- en standaardlokalen maar ook veel individuele leerplekken. 

www.liag.nl

Reageer op dit artikel