nieuws

Ontwerpwedstrijd speelkunstwerk in Rotterdam

Geen categorie

Zeventig kinderen zijn voor één dag een echte architect. Op zaterdag 12 mei organiseren Rotterdampas, Döll – Atelier voor Bouwkunst en Villa Zebra de ontwerpwedstrijd ‘Maak je eigen speelkunstwerk’.

Ontwerpwedstrijd speelkunstwerk in Rotterdam

Ieder kind ontwerpt zijn of haar ideale speelplek. Onder leiding van Wethouder Geluk kiest de jury het winnende ontwerp. Dit ontwerp wordt in het echt uitgevoerd. De kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan een speelkunstwerk ontwerpen. Dit is een speelobject dat afwijkt van de standaard schommel, glijbaan of wipkip. De kinderen ontwerpen het kunstwerk op basis van hun fantasie en speelbelevenis. Ze laten zich inspireren door wat zij in de buurt van Villa Zebra zien. Zo ontstaat een kunstwerk dat past in de omgeving. Het uiteindelijke doel is om een uitgebreid netwerk van dit soort speelgelegenheden door de hele stad aan te leggen.

www.dollab.nl

Reageer op dit artikel