nieuws

Ontwerpprijsvraag paviljoen Amersfoort 750

Geen categorie

In 2009 bestaat de stad Amersfoort 750 jaar. Om de activiteiten rondom dit feest voor te bereiden, is een tijdelijk paviljoen nodig dat als hoofdkwartier en festivallocatie kan dienen. Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur, met als thema ‘tijdelijk verblijf’, schrijft het Architectuurcentrum van De Zonnehof een prijsvraag uit voor het ontwerpen van een tijdelijk paviljoen voor de stichting Amersfoort 750 jaar. Het winnende ontwerp wordt gerealiseerd in het Oliemolenkwartier.

Deelname aan de prijsvraag is mogelijk voor iedereen die een band met de stad Amersfoort heeft,   architecten, vormgevers, kunstenaars, studenten, scholieren en andere geïnteresseerden. Een prijsvraagreglement is te downloaden via www.dezonnehof.nl 

Het Architectuurcentrum daagt Amersfoorters uit een spraakmakend paviljoen te ontwerpen met een eigentijdse uitstraling dat duidelijk refereert aan ‘Amersfoort 750 jaar’. Daarnaast moet het paviljoen multifunctioneel zijn: er moet zowel kantoorruimte zijn als ruimte voor manifestaties en tentoonstellingen. Belangrijke voorwaarde is dat het paviljoen met een klein budget moet kunnen worden gerealiseerd. Sluitingsdatum is vrijdag 1 juni. 

De ingezonden ontwerpen worden van zaterdag 23 juni tot en met zondag 1 juli tentoongesteld op de eerste en tweede verdieping in d’Eersteling aan de Grote Koppel 7. De tentoonstelling is iedere dag tussen 12 en 17 uur te bezoeken, behalve op maandag. Op vrijdag 22 juni om 20 uur, de vooravond van de Dag van de Architectuur, wordt de winnaar bekendgemaakt.

 

 

Reageer op dit artikel