nieuws

Muziek tussen de steigers

Geen categorie

De nieuwbouw van het Conservatorium van Amsterdam op het Oosterdokseiland krijgt duidelijk vorm. Vooral het open karakter van het gebouw, een ontwerp van de Architekten Cie., is zichtbaar achter de gekleurde glazen gevel.

Muziek tussen de steigers

De 100 les- en 42 studielokalen, allen qua akoestiek en grootte gespecificeerd naar soort instrument, krijgen robuuste houten kozijnen. Ook de contouren van de concertzaal, de recitalzaal met uitzicht over het water, de jazz/popzaal en de theaterzaal zijn gereed. 

Het gebouw verrijst op het Oosterdokseiland, in de nabijheid van het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis. Met de Openbare Bibliotheek en het tijdelijke Stedelijk Museum als buren wordt het de nieuwe culturele ‘hot spot’ in Amsterdam. 

Volgens planning wordt het nieuwe conservatorium eind 2007 opgeleverd, waarna in fases de verhuizing gaat plaatsvinden. Met ingang van het studiejaar 2008-2009 wordt het nieuwe gebouw volledig in gebruik genomen. 

www.cva.ahk.nl

Reageer op dit artikel