nieuws

Mothership visualiseert de Brandgrens

Geen categorie

Vanavond zal de Rotterdamse Brandgrens worden verlicht door middel van 128 grote schijnwerpers, die tussen 22.45 en 2 uur de grens tussen oud en nieuw Rotterdam zullen aangeven. De circa twaalf kilometer lange grens zal door Haine AV Producties, in opdracht van Mothership, op unieke manier worden verlicht.

Mothership visualiseert de Brandgrens

Op 14 mei 1940 werd het centrum van Rotterdam gebombardeerd. Bij de opbouw van het verwoeste Rotterdam heeft het toenmalige gemeentebestuur ervoor gekozen om een nieuw Rotterdam te laten verrijzen in plaats van het oude te herbouwen. Zodoende is er een duidelijke scheiding ontstaan tussen de nieuwe en de oude stad en heeft de Brandgrens veel van doen gehad met de huidige Rotterdamse architectuur. 

Het project Brandgrens wordt geproduceerd in opdracht van Rotterdam 2007 City of Architecture. Vanaf 22 uur werpen de 128 zogenaamde ‘Spacecanons’, met elk een vermogen van 7000 Watt, rechte bundels in de lucht. Naast deze lampen komen er 54 aggregaten, meer dan twaalf kilometer kabel en zo’n honderd technici bij kijken om de Rotterdamse Brandgrens te doen verlichten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Deloitte en Eneco Energie.

Mothership is een bedrijf dat zich bezig houdt met het produceren van kunstprojecten in opdracht van klanten (business to business) of voor kunstenaars. Mothership wil een brug slaan tussen de kunstwereld en het bedrijfsleven en zoekt naar mogelijkheden om voor beide groepen dit soort projecten te realiseren.

www.enterthemothership.com 

Reageer op dit artikel