nieuws

Moskou walst architectonisch erfgoed plat

Geen categorie

In Moskou, waar de prijs voor grond en vastgoed geen plafond lijkt te hebben, is het cultureel erfgoed een ondergeschoven kindje. Om plaats te maken voor flats, villa’s en parkeergarages moeten oude gebouwen wijken.

De afgelopen vijf jaar zijn meer dan duizend historisch belangrijke bouwwerken in de Russische hoofdstad gesloopt, stellen bezorgde monumentenbeschermers in een rapport dat ze binnenkort aan president Vladimir Poetin presenteren. 

onder de platgewalste gebouwen waren zo’n 200 officieel beschermde monumenten, aldus het rapport ‘Moscow heritage at crisis point’, dat opgesteld is door Britse en Russische deskundigen. Rusland heeft volgens de opstellers goede wetten voor monumentenzorg, maar door corruptie en laksheid worden die niet nageleefd. Daardoor loopt het aangezicht van het historische Moskou, dat negen eeuwen architectuur herbergt, ernstige schade op. 

Reageer op dit artikel