nieuws

Kindvriendelijke vloer voor kinderziekenhuis

Geen categorie

Bolidt kreeg de eer de vloer te leggen in het gerenoveerde kinderziekenhuis St. Jozef in de Duitse stad Bochum. De keuzecommissie wilde graag een ‘kindvriendelijke vloer’, die comfortabel is om op te lopen en een pakkend design heeft met een warme uitstraling.

Kindvriendelijke vloer voor kinderziekenhuis

Maar omdat een overvloed aan felle kleuren een negatieve invloed kan hebben op kinderen, moest het mogelijk zijn in de vloer een bijna oneindig aantal kleuren naar eigen keuze te verwerken. Daarom is gekozen voor een Bolidtop-vloer. 

De keuzecommissie, bestaande uit de facilitair manager, de chef-arts, de bouwkundig manager en een interieurarchitect, hechtte daarnaast veel waarde aan efficiënt onderhoud. De schoonmaakdienst moest snel en met gangbare schoonmaakmiddelen de vloeren kunnen reinigen. Dat scheelt tijd en dus geld, zonder dat het ook maar enigszins ten koste mag gaan van de hygiëne.

De vloeren moesten vanzelfsprekend ook bestand zijn tegen alle mogelijke chemicaliën, naad- en voegloos en slijtvast zijn. Het nieuwe interieur van het kinderziekenhuis is zo vormgegeven dat het een vriendelijke en geruststellende uitstraling heeft, waarbij bezoekers bovendien gemakkelijk hun weg kunnen vinden. 

Als design is gekozen voor een lichtgrijze vloer, naadloos ingelegd met antracietkleurige vlakken. In de vloer zijn aluminium deeltjes verwerkt, die aansluiten op de kleuren van de wand en de deuren. 

http://ziekenhuis.bolidt.nl 

http://design.bolidt.nl

Reageer op dit artikel