nieuws

Invulling recreatief gebied

Geen categorie

Een samenwerkingsverband van Stable International, Dechesne en Boertje met als architectenteam Dok Architecten (Blue Architects/Atelier Zeinstra van der Pol) is als winnaar uit de bus gekomen van de ontwikkelingscompetitie die de gemeente Lelystad uitschreef. De plannen moeten invulling geven aan een gebied van 30.000 vierkante meter gelegen tussen het Nieuw Land Erfgoedcentrum en Mexx Outlet.

Onder de naam Batavia Stad Event en Exhibition Centre (BEEC) hebben de winnaars een plan ontwikkeld gericht op de groeiende markt voor consumentenpresentaties – met aandacht voor thema’s als gezondheid, vrijetijdbesteding en welness – en bedrijfspresentaties in diverse vormen. 

Daarnaast maakt een aantal (semi) permanente invullingen deel uit van het totale plan en biedt het ruimte aan aanvullende particuliere initiatieven die moeten passen in het concept. Volgens de jury wordt BEEC gekenmerkt door een uitgesproken en daarmee opvallende architectuur en zal een bovenregionale trekkersrol op het terrein van toerisme en recreatie voor het gebied Batavia Stad gaan vervullen.  

Het gebied heeft een sterke recreatieve functie door de aanwezigheid van Batavia Stad Outlet Shopping, het Nieuw Land Erfgoedcentrum, de Bataviawerf, de Hanzestad Compagnie en de Rijksdienst Archeologie, Cultuurhistorie en Monumenten (RACM). Nu al komen er jaarlijks ruim 1,8 miljoen bezoekers.

Bron: Gemeente Lelystad

Reageer op dit artikel