nieuws

Interieur – Fragiele vormen voor stevige meubelen

Geen categorie

Met de tafel Isomo C completeert ontwerpster Bieke Hoet haar eerste tuinmeubellijn. Binnen deze collectie verschenen al een krukje, een barkruk, een ligstoel en een bloempot.

Interieur – Fragiele vormen voor stevige meubelen

De tuinset Isomo is vernoemd naar het materiaal waarvan het is vervaardigd: isomo of polystyreen. Dit fragiele materiaal is zo verwerkt dat het niet meer herkenbaar is en de intrinsieke eigenschappen van de grondstof zijn opgeheven. Breekbare polystyreen vormen worden daardoor stevige en stabiele meubelen. De bijzondere coating creëert bovendien een subtiele structuur, die samen met de zon voor een glanzend effect zorgt. De vorm van de tafel doet denken aan de boogconstructies uit de Middeleeuwen met hun kenmerkende rondbogen. Alleen is deze tafel vederlicht. De ligstoel is er nu ook met bekleding: het kussen is overtrokken met een geweven vinyl. 

www.hoet.be 

Reageer op dit artikel