nieuws

Hervormd Lyceum West winnaar BNA-Gebouw van het Jaar 2007 Regio Noordwest/Centrum

Geen categorie

Het Hervormd Lyceum West in Amsterdam is BNA Gebouw van het Jaar 2007 Regio Noordwest/Centrum. De architecten Bart Mispelblom Beyer en Charlotte ten Dijke (Tangram Architekten) zijn er in geslaagd van een rommelig schoolcomplex uit de jaren ’60 een gebouw met smoel te maken.

Hervormd Lyceum West winnaar BNA-Gebouw van het Jaar 2007 Regio Noordwest/Centrum

Daarbij kwam het erop aan met weinig middelen en een laag budget de juiste keuzes te maken in samenspraak met een opdrachtgever die weet wat hij wil. Dit gebouw geeft volgens de jury trots aan een wijk en zijn bewoners en past als een jas.

De jury nomineerde naast de winnaar nog zes andere projecten uit de regio Noordwest/Centrum voor de nationale hoofdprijs die op 22 juni 2007 in Rotterdam wordt uitgereikt: Kees Boekeschool, Bilthoven door Janneke Snelder, Michiel Snelder (Snelder Architecten, Hilversum). De Loodsen (torens 1 en 6), Amsterdam door Joost Hovenier, Marcel Lok, Jan Peter Wingender (Wingender Hovenier Architecten, Amsterdam). De Bisschoppen, Studentenhuisvesting en uitbreiding Hogeschool, Uithof, Utrecht door Pim Köther, Ad Koedijk, Stefan Dannel (KSKA, Amsterdam). Jeanette Donker-Voet gebouw, Laboratorium faculteit Diergeneeskunde, Uithof, Utrecht door Huub Swillens (WY/IAA samenwerkende architecten, Eindhoven). OZW Opleidingsinstituut voor Zorg en Welzijn, Amsterdam door Jeanne Dekkers (Jeanne Dekkers Architectuur, Delft) en Woonhuis, Veluwe door Hubert-Jan Henket (Henket en partners architecten, Esch)

www.bnagebouwvanhetjaar.nl

Reageer op dit artikel