nieuws

Fibre C beeldbepalend op Expo 2008

Geen categorie

Voor de wereldtentoonstelling 2008 in Zaragoza heeft Zaha Hadid een 275 meter lang brugpaviljoen ontworpen. De wereldtentoonstelling heeft als thema ‘Water en duurzame ontwikkeling’ en staat in het teken van de klimaatverandering.

Fibre C beeldbepalend op Expo 2008

Zowel in haar ontwerp als in de keuze van het materiaal van de buitenhuid sluit Hadid aan bij het thema van de expo. De buitenhuid van de Zaragoza Bridge bestaat uit 29.000 driehoekige panelen met op elkaar afgestemde rondingen in verschillende groentinten, die lijken op de schubben van een vis. Hadid heeft gekozen om de 29.000 unieke panelen van fibreC glasvezelversterkt beton te laten maken. De panelen worden op maat geproduceerd door het Oostenrijkse bedrijf Rieder (sinds mei 2007 als eerste betonproducent met de internationale erkende milieumanagementnorm DIN EN ISO 14001 gecertificeerd).

De nieuwe brug over de Ebro vormt de entree tot het Expo-terrein en het themapaviljoen. De bewoonbare voetgangersbrug verbindt de stad met het Expo-terrein en bestaat uit meerdere etages. In de brug kunnen de bezoekers drie tentoonstellingen bezoeken rondom het thema water en duurzaamheid. 

www.zaha-hadid.com

De wereldtentoonstelling 2008 in Zaragzo duurt van 14 juni tot 14 september 2008. Voor meer informatie: http://www.expozaragoza2008.es

Reageer op dit artikel