nieuws

Claus en Kaan één van de tien

Geen categorie

Claus en Kaan Architecten is samen met negen andere bureaus uitgenodigd om een voorlopig ontwerp in te dienen voor de verbouwing van Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.

In een open prijsvraag is architecten over de hele wereld gevraagd het stadion te transformeren tot een geïntegreerd en duidelijk zichtbaar stedelijk element. De jury bestaande uit afgevaardigden van FC Barcelona, de COAC (Collegi d’Arquitectes de Catalunya) en de stad Barcelona, heeft haar keuze moeten maken uit een totaal van 79 deelnemers. Op 10 mei is bekend gemaakt welke tien voorstellen door zijn naar de tweede fase van de ontwerpprijsvraag.  

De andere finalisten zijn: CRV Arquitectos, Domingo-Ferre, Ferrater-Serra/Vives/Cartagena-Arupsport, MAP Architects, Martínez Lapeña-Torres uit Spanje. Foster+Partners (GB), GMP International (D), Herzog en de Meuron (CH), en Sanaa (J).

Het stadion, dat is ontworpen door Francesc Mitjans-Miró, Lorenzo García Barbón en Josep Soteres Mauri, werd in 1957 voltooid. In het kader van haar vijftigste verjaardag is besloten tot modernisering en een capaciteitsuitbreiding van 98.787 naar 118.000 plaatsen. Later dit jaar wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van deze opgave.  

http://www.fcbarcelona.cat/web/catala/noticies/club/temporada06-07/05/n070510100364.html

Reageer op dit artikel