nieuws

Bouwwerk als statement

Geen categorie

Vannacht is in de Willemstraat in de Eindhovense binnenstad een markant bouwwerk verrezen. Als aanklacht tegen de logge bouwwereld en het trage ambtenarenapparaat, plaatst een collectief van vijf jonge architecten in één nacht M-001: A Drifter’s Penthouse.

Bouwwerk als statement

M-001: A Drifter’s Penthouse is een tegenhanger van de nieuwe miljoenenappartementen van de Eindhovense binnenstad. Het biedt als kleinste appartement van de lichtstad vrije toegang voor iedere willekeurige passant. 

Een groep van pas afgestudeerde architecten van de TU/e, opererend onder de naam MegatronArchitecten, probeert door middel van zogenaamde hit-and-run architectuur een statement te maken tegen de bureaucratisering in de bouw. 

www.megatronarchitecten.nl

 

 

Reageer op dit artikel