nieuws

Architectuurprijs voor Vespa

Geen categorie

Afgelopen week is in het Provinciehuis te Antwerpen de Architectuurprijs 2006 van de Provincie Antwerpen uitgereikt aan de AG Vespa (Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen) voor hun actief grond- en pandenbeleid in de stad Antwerpen.

Daarmee gaat volgens de jury de prijs “naar de meest systematische en aangehouden poging om wijken met een nijpend tekort aan kwalitatieve woningen een nieuw elan te geven.” Door op een beperkt aantal individuele kavels de bestaande gebouwen te renoveren of deze te vervangen door nieuwbouw, probeert het Gemeentebedrijf verloederde buurten nieuw leven in te blazen. Andere genomineerde projecten waren de AMI-loods in Hoeilaart door Huiswerk architecten, de luifel op het Antwerpse Kiel door B-architecten en Laurent Ney, de DMA03 hoekwoning van BULK Architecten, het gezondheidscentrum van LAB Architectuurvennootschap en het Designcenter De Winkelhaak van Coby Mandersen Filip Pittillion.

www.provant.be/vrije_tijd/cultuur 

Zie ook de Architect van maart 2006

Reageer op dit artikel