nieuws

Amsterdam Zuid Oost krijgt nieuw theater

Geen categorie

Deze week gaat de eerste paal de grond in van het nieuwe Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuid Oost. Het gebouw, een ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter, biedt onderdak aan Circus Elleboog, Krater Theater, de Jeugdtheaterschool en de Theaterwerkplaats.

Amsterdam Zuid Oost krijgt nieuw theater

Het nieuwe theater krijgt verdeeld over drie verdiepingen een ruime foyer, een grote zaal, repetitieruimtes, studio’s, kleedkamers en atelierruimte. Verder komen in het Bijlmer Parktheater vergaderfaciliteiten en kantoren waarmee het gebouw wisselende functies krijgt. 

Een ellips dient als basisvorm voor het gebouw, waarin zij verschoven zijn ten opzichte van de begane grond wat resulteert in een overdekte entree. Het theater kent daarbij een flexibele indeling en heeft een glazen omloop die de grote zaal voorziet van een ruimte lichtinval.  

Reageer op dit artikel