nieuws

Vijf consortia voor A2 Maastricht geselecteerd

Geen categorie

In de Europese aanbesteding van het project A2 Maastricht, die eind vorig jaar van start is gegaan, zijn door de stuurgroep, waarin gemeenten Maastricht en Meerssen, Rijkswaterstaat en provincie Limburg zijn vertegenwoordigd, vijf marktpartijen geselecteerd.

De gelukkigen zijn de Unie van Maastricht (VolkerWessels, Heijmans, Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt, KCAP architects en planners, DHV, Witteveen + Bos, Lodewijk Baljon landschapsarchitecten), Avenue 2 (Strukton, Ballast Nedam, Arcadis, Concire), BA2M (BAM, AM, Haskoning Nederland), Novum Trajectum Maastricht (Besix S.A., Dura Vermeer Groep, Bohemen, Nouville Ontwikkelaars, Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG, Van Zandbeek Communication en Events) en Samen@043 (John Laing Infrastructure limited, OVG Projecten, Ove Arup International & Partners Limited, Buro 5 Maastricht, AWG Architecten cvba).

Het project A2 Maastricht betreft niet alleen een tunnel voor de A2, maar ook de aanleg van een nieuwe stadsboulevard, de aanpassing van kruispunten en afslagen en de verknoping van de A2 met de A79. Daarnaast leidt de ondertunnel tot vastgoedontwikkeling op grote schaal. Deze is mogelijk op vrijkomende locaties langs de A2 en op locaties waar de bestaande bebouwing wordt gesloopt.

De betrokken consortia moeten een oplossing aanbieden voor het complete project, inclusief alle onderdelen. Degene die het beste plan maakt, wint de aanbesteding en realiseert het plan. De keuze hiervoor is voorzien in 2009. Een jaar later zal de gunning volgen. Als alles volgens het boekje verloopt, zullen de eerste auto’s er in 2016 doorrijden. 

Reageer op dit artikel