nieuws

UN Studio wint Internationale competitie

Geen categorie

De internationale competitie voor het ontwerp van het stedelijk gebied rond Aarhus Haven is gewonnen door UN Studio.

Het architectenbureau ontwikkelde het ontwerp samen met het Deense 3XN. De winnaars lieten onder andere de combinaties Arkitema/Soeters Van Eldonk Architecten en Foster en Partners/Aarstiderne Akitekter achter zich.

Het winnende ontwerp bestaat uit een woontoren, diverse lage appartementengebouwen en een boulevard. In het project van Ben van Berkel en Kim Herforth Nielsen is het uitzicht de grote attractie. De facade is daarom volgens de architecten van binnenuit net zo belangrijk als vanaf de buitenkant. De ontwikkeling wordt het paradepaardje van Aarhus.

Om de toegankelijkheid van het project te vergroten, krijgt openbare pleinen, cafe’s en restaurants. In tegenstelling tot andere soortgelijke ontwikkelingen wordt in dit project een groot aantal huurwoningen aangeboden, waardoor het ook voor   mensen met een modaal inkomen mogelijk is aan de Haven van Aarhus te wonen.

www.unstudio.com
www.3xn.dk

 

Reageer op dit artikel