nieuws

Uitreiking winnaars BNA Gebouw van het Jaar 2007

Geen categorie

Op 26 april start de bekendmaking van de regionale winnaars van het BNA Gebouw van het Jaar 2007. In totaal zijn ruim tweehonderd gebouwen door heel Nederland genomineerd. Met de winnaars van deze verkiezing, presenteert de BNA recent werk van zijn leden.

In de periode van 26 april tot 30 mei wordt in elk van de vijf regio’s die de BNA kent, een aantal gebouwen genomineerd en een winnaar uitgeroepen. De bouwprojecten die in de regionale voorrondes genomineerd zijn, dingen mee naar de nationale hoofdprijs. Deze prijs wordt uitgereikt op 22 juni in Rotterdam tijdens de landelijke aftrap van de Dag van de Architectuur.

Themadebatten
De BNA grijpt de regionale prijsuitreikingen aan om verschillende partijen uit de architectuur en bouwwereld te betrekken in een debat over een actueel onderwerp. 
Op 26 april staat in Groningen (Regio Noord)  de vraag centraal welke ruimtelijke strategieën kansen bieden voor de inrichting en leefbaarheid van het landelijk gebied en de stedelijke kernen in Noord-Nederland. Kortom: hoe zit het met de krimpscheuren? In Arnhem (regio Oost) buigen deskundigen zich op 10 mei over de vraag welke factoren van belang zijn voor een goed architectuurklimaat. Regio Delta vraagt zich af in hoeverre wetten en regels pure schoonheid in de weg staan. En Regio Zuid geeft op haar eigen manier betekenis aan het thema Tijdelijkheid in hedendaagse architectuur.

De complete programma’s van de middagen staan op www.bnagebouwvanhetjaar.nl 

Reageer op dit artikel