nieuws

Techniek – Lichtgewicht en energiebesparend

Geen categorie

Een van de nieuwste ontwikkelingen van Bayer is de 8 mm dikke 4-voudige Makrolon multi uv 4/8-6-steegplaat. Bij een warmtedoorgangscoëfficiënt van 2,76 W/m²K kan tot 25 procent op de energiekosten worden bespaard ten opzichte van traditionele producten. Door zijn geringe nettogewicht van 1,6 kg/m² kunnen de steegplaten zonder problemen een grote oppervlakte op lichte dragende constructies beslaan. Dankzij de goede koudvorming kunnen ze ook als koepels en tongewelven worden verwerkt.

Techniek – Lichtgewicht en energiebesparend

Door de Y-structuur van de plaat en de steegafstand van 6 millimeter heeft de plaat een hoge draag- en weerstandcapaciteit. Daar komt bij dat het materiaal de brandbeveiligingsclassificatie B1 (volgens DIN 1402) en B-s1, d0 (volgens EN 1305) heeft. De 4-voudige Makrolon multi uv 4/8-6-steegplaat kan met speciale functionele lagen worden gemodificeerd, waardoor niet alleen warmteverlies wordt vermeden, maar ook een te hevige warmte-instraling wordt tegengegaan. 

De Makrolon multi uv 4/8-6-plaat is te verkrijgen in een breedte van 2100 millimeter, een lengte van 6000 en 7000 millimeter, in transparant opaal (wit 1146) of in de hittereducerende IQ-Relax-variant. Door een in het coëxtrusieprocedé aangebrachte en homogeen met de plaat verbonden uv-laag behoudt de plaat zijn effectieve bescherming tegen de weerelementen.

Reageer op dit artikel