nieuws

Techniek – Fascinerende verlichting

Geen categorie

De nieuwe façade van een winkelcentrum in Regensburg boeit door de harmoniserende kleurschakeringen van haar façade. Deze opvallende optische impressie is bereikt met 2.448 Golden Dragon LED’s van OSRAM Opto Semiconductors die de glasfaçade verlichten.

Techniek – Fascinerende verlichting

Het KÖWE winkelcentrum in Regensburg is opgekalefaterd. De entree is voorzien van een glazen gevel met een geïntegreerde advertentiebanner in de bovenste drie lagen. De boven- en onderkant van deze banner zijn voorzien van 816 RGB modules uitgerust met 2.448 high power LED’s van OSRAM in de kleuren rood, groen en blauw. Het licht is zo gericht dat het naar boven en naar beneden schijnt, parallel aan de wand. Een speciale tweede lens op de zogenoemde “thin-film” LED’s en een intelligent kleurcontrolesysteem, garanderen een homogene en dynamische kleuraaneenschakeling. Dit laat patronen toe met meer dan 16 miljoen kleuren die worden weergegeven op de gevel. 

De gekleurde LED’s die zijn gebruikt hebben een levensduur van meer dan 100.000 uur. Een bijkomend voordeel is dat deze puntlichtbronnen de helderste singlechip LED’s van OSRAM zijn. Met andere woorden: ze zijn klein en gebruiken weinig energie. In kleurveranderingmodus, verbruiken de 2.448 LED’s   slechts 1.800 Watt. 

Reageer op dit artikel