nieuws

Stop op bedrijventerreinen

Geen categorie

Om de ‘verrommeling’ van Nederland tegen te gaan hebben milieuorganisaties bij minister Jacqueline Cramer (Milieu) aangedrongen op een stop op bedrijventerreinen.

De milieuorganisaties zijn van mening dat er voorlopig geen plannen moeten komen voor nieuwe bedrijventerreinen en dat bestaande plannen moeten worden bevroren. Volgens Joris Hogenboom van de Utrechtse Milieufederatie beconcurreren gemeenten elkaar met lage grondprijzen. Nieuwbouw is daardoor goedkoper dan investeren in bestaande terreinen. Hij gaf als voorbeeld plannen bij Wijhe langs de IJssel en Apeldoorn. Minister Cramer is van mening, dat de provincies meer hun verantwoordelijkheid moeten nemen en gemeenten moeten aanspreken op de naleving van hun streekplannen. 

Reageer op dit artikel