nieuws

Project – Zonnige toekomst voor droefgeestige wijk Palenstein Zoetermeer

Geen categorie

Het nieuwe leven voor de grauwe, massale flats in de Zoetermeerse wijk Palenstein is in zicht. Onder het motto ‘geen foute make-up voor een oude dame’ ontwierp Mas Architecten een grondig renovatieplan voor de binnen en buitenkant van de 370 appartementen in de Zoetermeerse wijk Palenstein.

Project – Zonnige toekomst voor droefgeestige wijk Palenstein Zoetermeer

Vorig jaar startte de corporatie met het project Eigenstijl Wonen, dat de rond 1970 gebouwde

flats indeelde in drie leefstijlen: solitair wonen, voor mensen die gesteld zijn op hun privacy; gemengd wonen, wat bewoners de ruimte biedt anders te zijn dan anderen; en samen wonen, voor mensen die zeer hechten aan goed contact met de buren. Deze indeling is gebaseerd op de huidige bewoners en krijgt via natuurlijke mutatie de komende jaren verder gestalte. 

Elke flat krijgt de uitstraling die correspondeert met de leefstijl van de bewoners, zware, donkere kleuren, ivoren tinten en beige kleuren. De gehele uitstraling van de flats krijgt van Mas Architecten een make-over. Alle flats krijgen een extra lift en doorgang naar de achterzijde en de galerijen worden verdeeld in blokken van vier verdiepingen waarbij een aantal een glazen hekwerk krijgt.

Bij de flat waarin de mensen zijn gesteld op hun privacy wordt het trappenhuis doorgetild tot het dak, waar een extra appartement wordt gerealiseerd. Ook komen er dertig serres aan de achterzijde en wordt de entree extra groot en hoog. De tweede flat krijgt een extra lift aan de buitenkant, die afgedekt wordt met een siliconen laag bekleding om de liftschacht heen. De derde flat tenslotte krijgt een nieuwe parkeergelegenheid. 

Aannemer Panagro gaat zich bezig houden met onder met het vervangen van de kozijnen, dakbedekking en garagedeuren, het isoleren van kopgevels en de plafonds in de berging, het vervangen van keukens en toiletten, het schilderen van de trappenhuizen en het herstellen van het stukadoorswerk.

In het voorjaar van 2009 worden de gerenoveerde flats opgeleverd.

Bron: Cobouw

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels