nieuws

Project – Eerste paal voor herstructurering De Punt in Osdorp

Geen categorie

Ook in Osdorp wordt de herstructurering van de Westelijke Tuinsteden zichtbaar. Deze week is de eerste paal geslagen voor twee kleinschalige nieuwbouwprojecten rond het Dijkgraafplein in de wijk De Punt in Osdorp.

Project – Eerste paal voor herstructurering De Punt in Osdorp

De Punt is van oudsher een wijk met veel laagbouw. De wijk krijgt een stevige impuls. Er komt meer variatie in het woningaanbod, nieuwe bedrijfsruimtes, een multifunctioneel activiteitencentrum en een brede school. Het Dijkgraafplein krijgt een grondige facelift. Ook komt er een nieuw park.

In Punthoven worden veertien nieuwbouw koopwoningen gerealiseerd naar een ontwerp van architectenbureau ‘Ontwerplab’. Parkblok krijgt 10 nieuwbouw koopwoningen en is ontworpen door architectenbureau ‘De Zwarte Hond’. Alle 24 woningen zijn eengezinswoningen met voor- en achtertuin. 

Het stadsdeel Osdorp werkt samen met de woningcorporaties aan de vernieuwing van De Punt. 

De projecten Punthoven en Parkblok worden ontwikkeld door VOF De Stadstuinen. De Stadstuinen is een samenwerking tussen Ymere en Bouwfonds MAB Ontwikkeling. De komende jaren ontwikkelt VOF De Stadstuinen in dit vernieuwingsgebied ruim 2500 nieuwbouwwoningen.

www.ontwerplab.nl 
www.dezwartehond.nl 

Reageer op dit artikel