nieuws

Project – ‘Eén blok stad’

Geen categorie

Het restauratieproject van vijftig panden in de Rotterdamse wijk Middelland is van start gegaan. De vooroorlogse panden aan de Zwaerdecroonstraat en de Snellinckstraat ondergaan een basisrenovatie en worden casco opgeleverd, waarna de nieuwe eigenaar naar eigen wens de woning kan afbouwen.

‘Eén blok stad’ is een samenwerking tussen ERA Bouw en het Woningbedrijf Rotterdam. Het uitgangspunt van dit unieke project is het behouden van de schaarse beeldbepalende panden die de stad nog rijk is. Door de panden casco op te leveren komen zij wat betreft de koopsom binnen het bereik van starters. Daarnaast moet de woning die volledig naar eigen smaak kan worden ingedeeld, aantrekkingskracht uitoefenen op de creatieve en ondernemende stedeling. De basisrenovatie omvat het herstel van fundering, dak en gevels. Gas, water, elektra en riool zijn op één centraal punt in het huis aangelegd. Bij de afbouw kan ERA Bouw worden ingeschakeld, maar de echte doe-het-zelver kan de kosten van het bewoonbaar maken aanzienlijk drukken.

Van de gerenoveerde panden zullen er zo’n dertig te koop worden aangeboden. De renovatie en verkoop gebeuren in fasen. De woningen aan de Snellinckstraat worden als eerste aangepakt. De renovatie van de Zwaerdecroonstraat start na de zomer, de verkoop in het najaar van 2007. 

Op een speciale website zijn vier korte informatieve films over het project te bekijken.

Zie www.eenblokstad.nl

Reageer op dit artikel