nieuws

Project – BAM start met bouw Rustenburg in Zaandam

Geen categorie

BAM is afgelopen maandag begonnen met de realisering van project Rustenburg in het centrum van Zaandam. Het project, met een opdrachtsom van ruim 50 miljoen euro, omvat een ondergrondse parkeergarage met daarboven een bioscoop, winkelruimten en 113 woningen. Opdrachtgevers zijn Multi Vastgoed en AM.

BAM start met de aanleg van een bouwput voor de realisering van de ondergrondse parkeergarage. De garage biedt over drie verdiepingen plaats aan ruim 900 auto’s. De 113 woningen die in het complex komen, zijn ontworpen door architectenbureau Rijnboutt, Van der Vossen, Rijnboutt. Zij zijn verantwoordelijk voor het gehele ontwerp: een zeventien verdiepingen tellende woontoren, die wordt bekroond met een trapgevel. Hierin komen 45 appartementen. De overige woningen zijn vormgegeven als grachtenhuizen, Zaanse pakhuizen en zaagtandwoningen. Medio 2008 start de bouw van de woningen. Eind 2009 is het gehele project gereed.

Rustenburg maakt deel uit van het plan Inverdan. Door herontwikkeling van de langgerekte centrumzone rond de Provincialeweg en de Gedempte Gracht moet een levendig woon- en verblijfsgebied ontstaan. In het plangebied zijn ook kantoren, onderwijsinstellingen en een nieuw stadhuis gesitueerd. 

Bron: BAM

Reageer op dit artikel