nieuws

OV Terminal Breda moet mooiste van Nederland worden

Geen categorie

Het nieuwe station van Breda en de stadswijk (Spoorzone) die er omheen wordt gebouwd, moeten volgens Breda qua architectuur, bouw en inrichting tot de mooiste stukjes van Nederland gaan behoren.

Afgelopen woensdag presenteerde de gemeente het beeld kwaliteitsplan van het zogenoemde Nieuwe Sleutelproject. Koen van Velsen leverde het ontwerp voor de OV-terminal.

Omdat het station een plek is waar al het openbaar vervoer in Breda samen komt spreekt de gemeente bewust over een OV-terminal, waarbij OV staat voor openbaar vervoer. In het nieuwe gebouw van Van Velzen komen immers niet alleen gewone treinen. Het transparante ontwerp van Van Velsen toont de bedrijvigheid in de terminal. Het treinstation heeft aansluiting op de HSL, er komt een busperron en op het dak is gelegenheid om auto’s te parkeren.

Ruimte voor wijzigingen
In het ontwerp is, ondanks dat er een kant-en-klaar bestemmingsplan ligt, ruimte voor wijzigingen. Wethouder Janus Oomen zei tijdens de presentatie dat de plannen een grote mate van flexibiliteit kent. Er kan dus worden geschoven met functies. Het college heeft voor de ontwikkeling van het plan een krediet van 75 miljoen euro aangevraagd bij de gemeenteraad.
De oplevering wordt verwacht in 2016.

Bron: BN/De Stem

www.a2studio.nl

Reageer op dit artikel