nieuws

Oude havens Den Haag omgetoverd tot trendy stadswijk

Geen categorie

De verouderde binnenhavens Laakhaven West en Petroleumhaven in Den Haag worden de komende jaren omgetoverd tot een trendy stadswijk.

De oude hijskranen krijgen een opknapbeurt en blijven staan, net als de havenbestrating. In de wijk verrijzen zo’n 1160 nieuwe huizen, vooral appartementen, maar ook statige herenhuizen en eengezinswoningen. Bovendien is er plaats voor 20.000 vierkante meter bedrijventerrein.
Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) heeft hierover afgelopen week met verschillende projectontwikkelaars een overeenkomst gesloten. De eerste bouwactiviteiten in de wijk, vlak bij Station Hollands Spoor, beginnen naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar.

Het gebied wordt onderverdeeld in veertien stadsblokken. Verschillende architecten werken voor ieder blok een eigen stijl uit. Het voormalige gebouw van de Rijks Automobiel Centrale (RAC) blijft bestaan en krijgt een culturele invulling.
“Het gebied ligt aan het water, dicht bij het centrum en is ook prima bereikbaar over de weg en met het openbaar vervoer. Het is bijzonder interessant voor jongeren en studenten die zich in een woon– en werkgebied willen vestigen”, aldus Norder. 

KCAP architects en planners maakten het stedebouwkundig plan. 

Bron: ANP

Reageer op dit artikel