nieuws

Oplevering – Nieuwe horecagelegenheid op voormalige scheepswerf

Geen categorie

Midden in het nieuwe Vuykpark in Capelle a/d IJssel is onlangs een grand café brasserie opgeleverd. Voor het ontwerp heeft MIII architecten zich laten inspireren door de geschiedenis van deze plek aan de Hollandsche IJssel, waar in het verleden veel scheepswerven waren te vinden, waaronder die van Vuyk.

Oplevering – Nieuwe horecagelegenheid op voormalige scheepswerf

Scheepsbetimmeringen, houtbewerking en houtconstructies waren het uitgangspunt. Deze refereren aan het ambacht van de scheepstimmerman. Aan de ene zijde is het gebouw grotendeels gesloten. Het houten dak loopt schuin af en gaat met een hoek van ongeveer negentig graden over in een dichte achtergevel die daardoor terugloopt. De scheve stand die zo ontstaat roept associaties op met de scheepvaart. De andere drie zijden zijn open en bieden uitzicht over het omringende landschap. De inrichting is sober met houten tafels en stoelen, betimmering en in het zicht gelaten dakspanten.

www.m3architecten.com

Reageer op dit artikel