nieuws

Oplevering – Buiten naar binnen

Geen categorie

De bewoners van een bungalow in een villawijk in het bosrijke gebied van Goirle wilden ook binnen kunnen genieten van hun tuin. De grote tuin ligt aan de noordzijde, maar vanuit de woning was er nauwelijks zicht op.

Oplevering – Buiten naar binnen

Door de plattegrond van de woning te herorganiseren, wist Architectenbureau JMW het zwaartepunt van het woonprogramma te verplaatsen naar de achterzijde van de woning. Koken, eten en wonen vindt nu plaats in de zogenaamde zomerkamer, die zicht heeft op de tuin. De oude woonkamer is heringericht als winterkamer met open haard. Deze kamer is voorzien van grote glasvlakken waardoor de bewoners zelfs onder minder gunstige weersomstandigheden kunnen genieten van de tuin.

De verbouwing van de bungalow kent een natuurlijke opzet van de organisatie en vormgeving. Hoewel de afmetingen van de glasvlakken afwijkend is van het bestaande, zorgt de vormgeving voor een vloeiende overgang tussen oud en nieuw. De bestaande daklijnen welke kenmerkend zijn voor deze bungalows is gehandhaafd in de uitbreiding alsmede de schuine ‘steunberen’ tegen het metselwerk.

Architecten: Jeroen Wouters en Menno van der Woude
Interieur: Mevr. M. van den Bergh

www.jmwinfo.nl

Reageer op dit artikel