nieuws

Nominaties Gouden Piramide bekend gemaakt

Geen categorie

Onder leiding van Rijksbouwmeester Mels Crouwel heeft de jury van de Gouden Piramide 2007 vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, die dit jaar als thema gebiedsontwikkeling heeft.

De gelukkigen zijn de gemeente Enschede met de herbouw van de wijk Roombeek, ABC Vastgoed Twello met Het ABC van een Dorp, Kromwijk Ontwikkelingsmaatschappij met Pleisterplaats Marnemoende bij IJsselstein, Philips Electronics Nederland met de High Tech Campus in Eindhoven en het waterschap Regge en Dinkel met het project De Doorbraak. 

Deze jaarlijkse Rijksprijs bestaat uit een bedrag van 50.000 euro. Tot de inzendingen behoorden dit jaar woonwijken, stadsparken en bedrijventerreinen ingezonden, maar ook transformaties van landelijke gebieden. Naast Mels Crouwel zitten Berdie Olthof, Salomé Bentinck, Peter Kuenzli, Ronald Rietveld, Marga Waanders, Susanne Heering, Harry Harsema en Ton Idsinga in de jury. De winnaar zal tijdens een tv-programma van de AVRO op 24 november bekend worden gemaakt.

http://www.goudenpiramide.nl

Reageer op dit artikel