nieuws

Nieuwbouw van het provinciehuis in Haarlem definitief van de baan

Geen categorie

In het nieuwe collegeakkoord dat vorige week donderdag is gepresenteerd, zijn de verbouwingsplannen van de architect Josep Lluis Mateo voor het provinciehuis in Haarlem definitief afgekeurd. De nieuwe coalitie van VVD, CDA, PvdA en GroenLinks van de provincie Noord-Holland is van mening dat er niet genoeg draagvlak is voor het ontwerp. De nieuwe coalitie zet in op de restauratie en renovatie van de huidige gevel aan de Dreef. Binnen enkele maanden zal een nieuw plan worden gepresenteerd.

Sinds 2000 is de provincie bezig met de verbouwingsplannen. Na een prijsvraag waaraan onder andere Claus en Kaan Architecten, Erick van Egeraat Associated Architects en David Chipperfield Architects meededen, werd het ontwerp van Mateo gekozen. Sinds die tijd is het ontwerp een aantal malen flink aangepast. Het definitieve ontwerp was na een reeks kritische beoordelingsprocedures door verschillende commissies en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg in 2006 eindelijk gereed. 

Reageer op dit artikel