nieuws

Jong ontwerp in München

Geen categorie

De door de Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers (BNO) georganiseerde verkooptentoonstelling Present reist op uitnodiging van het Consulaat der Nederlanden naar het Duitse München. Present is van 26 tot en met 29 april te bezichtigen in het Haus der Kunst, het museum voor hedendaagse kunst. De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door de EVD en sponsors uit het plaatselijke bedrijfsleven.

Jong ontwerp in München

Op Present presenteren en verkopen bijzondere ontwerpers hun werk. Zij opereren op kleine schaal en produceren hun werk vaak in eigen beheer. Tijdens speciale ontmoetingen vertellen ze over hun werk, inspiratiebronnen, materialen en technieken. Het aanbod is divers: sieraden, mode, keramiek en interieurproducten. Present stond eerder op de Woonbeurs in de Rai, waar zij dit jaar september naar terugkeren. 

Op Present toont Frank Willems het zitmeubel ‘Madam Rubens’, een stoel van een afgedankte matras. Meike Scheindel maakt van het toiletbezoek een aparte ervaring met haar urinoir in de vorm van een felrood gestifte mond. Zeer milieubewust is Rebecca Potger: zij ontwierp ‘Daylight at night’, een lamp op zonne-energie. 

Uit de inzendingen voor Present is een selectie gemaakt door een commissie, die bestaat uit Frank Blom (van designmerk Goods), Jolanda Branderhorst (galerie Intermezzo), Paul Derrez (galerie Ra), Hil Driessen (textielontwerper) en Miriam van der Lubbe (zelfproducerend ontwerper).

www.bno.nl

Reageer op dit artikel